Om oss

Sport och idrott

 

Förutom att hund är ett stort intresse så är vi även hängivna idrotten. Idrotten var viktig under både min och min mans uppväxt och minst lika viktig under våra söners uppväxt. Som alla idrottsintresserade vet så tar idrotten mycket tid i anspråk och under barnens uppväxt fanns det nog helt enkelt inte den tid som behövs och fodras för att kunna skaffa en egen hund, i alla fall inte när det var som mest skjutsande till träningar, matcher, cuper och engagemang i övrigt kring idrotten. Men då barnen blev större såg vi att nu var tiden mogen för det.

Hundtokig familj

 

Jag heter Lotta Roos och jag bor i Nyköping. Familjen Roos består av mig, min man, våra två söner (en son är nu vuxen och utflugen och en bor kvar hemma) och våra två hundar, Otto och Wega.

 

Jag och min man har bägge två haft förmånen att växa upp med hund.

 

Min första bekantskap med Norfolkterriern var när jag var liten och var hemma på min farbror och fasters bondgård när Kennel Björshult var på besök i samband med olika sammankomster. De födde vid den tiden bl.a. upp Norfolkterrier. Jag kommer speciellt ihåg en liten röd tik som var så go och som pratade och pratade och hade såå många synpunkter på mina kusiners hamstrar. Kanske var det så att fröet till en egen Norfolkterrier såddes redan då …vem vet?

 

Äntligen våra egna hundar

 

I september 2011 fick vi vår önskan om en egen hund uppfylld då Otto (West Highland White Terrier) kom in i vårt liv och, oj, vad det var kul! Och som alla vet, som engagerar sig i något som är roligt, så ger det ena ofta det andra. Vi började gå på kurser (valpkurs, vardagslydnad, viltspår, trixkurs, aktivitetskurs, Rallylydnad, Nose Workskurser m.fl.) tillsammans med Otto och blev mer och mer engagerade.

 

I september 2013 kom Wega in i vårt liv och efter det har vi fått fortsätta uppleva en massa skoj tillsammans.

 

Då Wega dessutom har visat sig vara en alldeles särskilt fin Norfolkterrier har vi även prövat på utställning, där Wega har visat framtassarna!